Kurczak na ostro

Nietypowa  wystawa Luizy Wojciechowskiej-Konopki prezentująca część jej autorskiego projektu KURCZAK NA OSTRO W RÓŻNYCH STYLACH MALARSKICH, zrealizowanego w ramach stypendium Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Od 15 do 21 lutego (od poniedziałku do niedzieli) codziennie na ogrodzeniu o ośrodka pojawi się baner z jednym obrazem, a na stronach www.mokmarki.pl, wirtualnymok.pl oraz https://www.facebook.com/mokmarki film pokazujący, jak namalować kurczaka w stylu dawnych mistrzów, kubistycznego, impresjonistycznego i pop-artu.

Więcej informacji

Biegaj i odżywiaj się zdrowo bez tracenia czasu na gotowanie

Biegaj i odżywiaj się zdrowo bez tracenia czasu na gotowanie

Bieganie jest moją pasją od dawna. Mam już za sobą kilka amatorskich startów w półmaratonach, a aktualnie przygotowuję się do maratonu. Żeby utrzymać [...]
0 komentarzy

Pokaz kulinarny – Tomasz Jakubiak

„Żyj zdrowo i kolorowo” – z tym hasłem miejska biblioteka zaprasza na pokaz kulinarny, którego szefem będzie Tomasz Jakubiak. Podczas pokazu będzie można [...]
0 komentarzy

Tłuszcz – smacznego

Pyzy, pierogi, kartacze, pajdy ze smalcem, a może zapiekanki lub ciasto – takie i nie tylko dania czekały na mieszkańców na stoiskach przygotowanych [...]
0 komentarzy
Dlaczego warto gotować na parze?

Dlaczego warto gotować na parze?

Gotowanie na parze niesie ze sobą wiele korzyści, które dotyczą zarówno właściwości zdrowotnych, jak i smaku oraz wyglądu potraw. Podczas gotowania na parze [...]
0 komentarzy
mają greckie mity z dietą śródziemnomorską

Co wspólnego mają greckie mity z dietą śródziemnomorską?

Jaka jest historia najpopularniejszego modelu żywieniowego na świecie i co tak naprawdę się na niego składa? Czym jest helleński slow life i dlaczego [...]
0 komentarzy
Domówka u Kuroniów

Nigdzie nie spotka Was gościnność taka, jak u Polaka ? ?Domówka u Kuroniów? ? czyli jak połączyć warsztaty kulinarne z pomaganiem

Związek Polskie Mięso organizuje kolejną odsłonę kampanii promocyjno-informacyjnej ?Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje?. Jej tegoroczne hasło brzmi: ?Pewne jest jedno. Polskie mięso. Zawsze [...]
0 komentarzy
Diamenty w kuchni

Diamenty w kuchni ? w trosce o zdrowie i środowisko

Gotowanie to nie tylko codzienny, uciążliwy obowiązek. Zdrowie to nie tylko kwestia diety. Ekologia to nie tylko kwestia nawyków. Z pomocą przychodzą nowe [...]
0 komentarzy
Kohersen Black Cube

Wygraj naczynia Kohersen Black Cube

Linia Kohersen Black Cube to naczynia, które doskonale wpiszą się zarówno w nowoczesny styl minimalistycznych wnętrz, jak i w tradycyjnie urządzone kuchnie. Dzięki [...]
0 komentarzy

Dlaczego warto pakować próżniowo żywność?

Pakowanie próżniowe polega na usunięciu powietrza z pojemnika lub woreczka i szczelnym zamknięciu produktów. Dzięki temu zatrzymany zostaje proces utleniania, a do próżniowo [...]
Jeden komentarz

Pewne jest jedno! Polskie mięso zawsze w dobrym towarzystwie

Związek Polskie Mięso rozpoczyna IV edycję ogólnopolskiej kampanii promocyjno-informacyjnej ?Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje.? Tegoroczna edycja kampanii pod hasłem ?Pewne jest jedno. Polskie [...]
0 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.