Oświadczenie firmy Nuctech

Nuctech Warsaw Company Limited Sp. z o.o. informuje, że w związku ze zwiększonym zagrożeniem rozprzestrzeniania się koronowirusa oraz rozpoczęciem sezonu grypowego powołany został specjalny zespół monitorujący potencjalne zagrożenie i koordynujący działania wewnątrz organizacji. Wszystkie wdrożone środki prewencyjne zostały określone ściśle na podstawie wytycznych Głównego Inspektora Sanitarnego.

W siedzibie głównej firmy w Warszawie oraz zakładzie produkcyjnym w Kobyłce prowadzone są następujące działania prewencyjne:
  • codzienny monitoring informacji Głównego Inspektora Sanitarnego oraz Światowej Organizacji Zdrowia
  • zawieszenie do odwołania podróży służbowych do Azji (w tym do Chin)
  • ograniczenie do niezbędnego minimum wizyt pracowników z Centrali firmy w Chinach
  • wprowadzenie14 dniowej kwarantanny dla wszystkich pracowników przyjeżdzających z Chin oraz badania lekarskie potwierdzające dobry stan zdrowia po okresie kwarantanny
  • wprowadzenie możliwości pracy zdalnej dla pracowników z lekkimi objawami grypopodobnymi
  • dystrybucja na terenie firmy dodatkowych środków dezynfekujących
  • zakupienie maseczek ochronnych i udostępnienie ich pracownikom
  • objęcie działaniami prewencyjnymi wszystkich partnerów stale współpracujących z Nuctech (ochrona, firma sprzątająca, firma transportowa)
Ponadto prowadzona jest regularna komunikacja wewnątrz organizacji, zachęcająca pracowników do zgłaszania wszystkich niepokojących sytuacji oraz zwracająca szczególną uwagę na zasady bezpieczeństwa.