Jeszcze nie tak dawno objadaliśmy się pączkami, a już pora pomyśleć o wielkanocnych babkach i babeczkach. Może dla odmiany zaserwować babkę jogurtową ?
[...]
O sposobie parzenia herbaty w Turcji Agata Bromberek opowiada naszej redakcyjnej koleżance – Aleksandrze Olczyk Jak się przyrządza herbatę po turecku ? Cały
[...]
O tym co najchętniej piją Argentyńczycy i Urugwajczycy z Niną Miller rozmawia Aleksandra Olczyk Czy w Argentynie i Urugwaju herbata jest popularnym napojem
[...]
Maroko – kraj urzekający swą różnorodnością, bajeczną architekturą, magicznym aromatem przypraw i…. cudownie orzeźwiającą herbatą. I właśnie o marokańskiej herbacie rozmawiamy z mieszkającą
[...]
Trudno byłoby mi wśród naszych znajomych wskazać osobę, która nie pije herbaty, ale kiedy po raz pierwszy upiekłam ciasto herbaciane wszyscy byli zaskoczeni.
[...]
Tarta z ciasta kruchego jest jedną z prostszych do przygotowania, a jednocześnie daje szereg możliwości. Jako nadzienie możemy wykorzystać dowolne świeże owoce sezonowe
[...]
Lubicie kuchnie francuską, pełną aromatycznych ziół i doskonałej jakości serów ? Koniecznie spróbujcie verrine z purée ogórkowego z twarożkiem. Verrine to przystawka lub
[...]
Pewnie wielu z Was zdarzy się po sylwestrowych szaleństwa usłyszeć w głowie „tupot białych myszek”. No cóż, szampan, do tego drinki lub mocniejsze
[...]
Pożywne, pełne energii i…. tanie w porównaniu z tym co widzimy na sklepowych półkach. Energetyczne batoniki możemy też modyfikować, jeśli chodzi o dobór
[...]
Przepis inspirowany recepturą Ilony Kilian, księżowskiej gospodyni z plebanii w Kołczygłowach pochodzi z książki „Kuchnia na plebanii” Łukasza Modelskiego. Tak przygotowaną karkówkę można
[...]