Gotowanie to nie tylko codzienny, uciążliwy obowiązek. Zdrowie to nie tylko kwestia diety. Ekologia to nie tylko kwestia nawyków. Z pomocą przychodzą nowe technologie.
Wartości, które czynią życie lepszym
Żyjemy coraz bardziej świadomie. Pielęgnujemy przyzwyczajenia, które pomagają nam dbać o zdrowie i środowisko. Lecz nie biorą się one znikąd, podstawą jest bowiem odnalezienie cennych informacji i wskazówek, które poszerzają naszą wiedzę w tych tematach. Chcemy również żyć wygodniej, troszcząc się przy tym o uczynienie naszego otoczenia nie tylko bezpieczniejszym, ale także niebanalnym i wyrafinowanym. Nic więc dziwnego, że rozwój technologii zmierza zatem w kierunku poprawy jakości naszego życia w szerokim spektrum.
Efektywne i równomierne rozprowadzanie ciepła
Taka idea przyświecała również koreańskim technologom, którzy stworzyli i opatentowali unikatową powierzchnię funkcyjną BLACK CUBE? używaną w produkcji naczyń do gotowania marki Kohersen?. BLACK CUBE to oryginalna struktura plastra miodu, zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz naczynia, pozwala na wyjątkowo efektywne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni użytkowej, wszystko po to, by gotowanie stało się szybsze.
Garnki i patelnie Kohersen? charakteryzuje trójwarstwowa konstrukcja: stal nierdzewna ? aluminium ? stal nierdzewna, dzięki czemu są niezwykle trwałe, odpowiednie do każdej kuchenki, także indukcyjnej, a nawet umożliwiają gotowanie w piekarniku.
Bez przywierania
Sześcienny wzór na powierzchni naczynia pozwala na równomierne rozprowadzenie tłuszczu, przez co zapobiega przywieraniu potraw, nawet przy jego niewielkiej ilości. Wypustki ze stali nierdzewnej tworzące wzór plastra miodu stanowią wyższą warstwę, na której spoczywają kawałki mięsa czy warzywa, czyli to co poddawane jest obróbce termicznej. Powierzchnia poniżej wypustek stanowi natomiast zagłębienie pokryte powłoką zapobiegającą przywieraniu.
Bez zadrapań
Wypukłości pełnią funkcję buforu i zabezpieczają powierzchnię naczynia przed zarysowaniem. Dodatkowo powłoka DIAMOND chroni jeszcze skuteczniej przed zarysowaniem i jest bardziej odporna na ścieranie, przez co powierzchnia non-stick dłużej spełnia swoją funkcję. Dzięki czemu możemy podczas gotowania stosować metalowe akcesoria.
Mniej tłuszczu, bez szkodliwych substancji
Przygotowanie ulubionych potraw wymaga użycia mniejszej ilości tłuszczu, wspierając nasze wysiłki w zachowaniu zdrowia i wymarzonej sylwetki.
Dodatkowo, naczynia Kohersen? są wolne od substancji szkodliwych, tj. PFOA I PFOS, które mogą stanowić składnik PTFE (polimeru stosowanego w produkcji popularnych patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu) i są przyczyną m.in. chorób tarczycy i płuc. Substancje te są ponadto zakwalifikowane do grupy związków trwale zanieczyszczających środowisko.
Z uwagi na szybkość przewodzenia ciepła i wyjątkową funkcjonalność powłoki non-stick podczas gotowania wykorzystuje się mniej energii, a mycie wymaga mniejszej ilości wody.
Więcej kulinariów

Dlaczego warto gotować na parze?

Co wspólnego mają greckie mity z dietą śródziemnomorską?

Nigdzie nie spotka Was gościnność taka, jak u Polaka ? ?Domówka u Kuroniów? ? czyli jak połączyć warsztaty kulinarne z pomaganiem

Diamenty w kuchni ? w trosce o zdrowie i środowisko

Wygraj naczynia Kohersen Black Cube

Dlaczego warto pakować próżniowo żywność?

Pewne jest jedno! Polskie mięso zawsze w dobrym towarzystwie

ONCOdekalog, czyli profilaktyka nowotworowa od kuchni

Ciasto piaskowe najlepsze

Ukraińskie kartoplanyky

Wszystkie zalety pakowania próżniowego

Dieta pudełkowa – jakie są jej zalety?

Czy warto spróbować cateringu dietetycznego?

Kawa gotowa do spożycia jako najszybciej rozwijający się segment
